Tuindershof

Pijnacker-Nootdorp
15 dec 2022

Tuindershof

Wonen in het dorp

Vroeger en nu komen samen in de Tuindershof in Pijnacker. De gemoe­­de­lijke sfeer van het oude dorp in een groene en duurzame omgeving.

Tuindershof is een ontwikkeling van Kavel Vastgoed, BPD Gebiedsontwikkeling en Waaijer Projectrealisatie. De wijk bestaat uit ruim vijfhonderd huur en koop­woningen, zowel grondgebonden als appartementen. De Tuindershof is een wijk voor iedereen. De prijzen variëren dan ook sterk. Uiteraard is er ook ruim­te voor sociale woningbouw.

De Meander is een brede waterpartij die dwars door de wijk loopt. De Meander is een natuurinclusieve zone en een sprekend voorbeeld van de klimaatadaptieve inrichting. Extreme regenval en hittestress kunnen hier worden opgevangen. Vogels en insec­ten voelen zich er thuis.

De wijk wordt uiteraard gasloos. Warm­te wordt geleverd door een sys­teem dat gebruik maakt van aqua­thermie en warmte- en koude opslag in de grond.

Projectgegevens

Programma: ca. 500 huur- en koopwoningen
Samen met: Gemeente Pijnacker-Nootdorp, BPD Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie i.s.m. Rondom Wonen, Bureau Wissing, HUD Landscape, Architectenbureau Van Maanen en Buro Sant en Co
Sander Pieterse
Projectdirecteur
" Tuindershof is duurzaam en energie­zuinig, niet alleen de woningen zelf; ook de inrichting van de wijk is gericht op een klimaatbestendige toekomst. "
Frank van Kuppeveld
Wethouder gemeente Pijnacker-Nootdorp
" Het is goed te zien hoe mooi thema’s als bereikbare woningbouw, duur­zaam­heid en klimaatadaptieve samenkomen in deze hoogwaardige woonwijk. "
500 woningen
20+ Woningtypes
Pijnacker-Nootdorp
2017 - 2026

Projectontwikkeling op vier pijlers

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram