Het Oosterland

Mijdrecht
15 dec 2022

Het Oosterland

Duurzaam wonen in het groen

Het gebied rond de Tuinderslaan krijgt een indrukwekkende transformatie. Hier ontstaat Het Oosterland: Kavel Vastgoed ontwikkelt een hoognodig en hoogwaardig woongebied met respect voor de kwaliteiten van het polderlandschap eromheen. Een rijk aanbod aan waardevolle woningen voor iedereen, van huur voor het sociale en middensegment tot aan appartementen en vrijstaande woningen. In dorpse, kleinschalige buurten vol erven, linten en hoven waar mensen elkaar kennen.

Van oudsher onderscheidt dit cultuurhistorische landschap zich door glastuinbouw en karakteristieke riet- en poldervelden, dijken en vaarten. De kassen en schuren zullen verdwijnen om meer vergezichten en charmante doorkijkjes mogelijk te maken.

Ontwikkelaars, architecten en landschapsarchitecten spelen met de weidsheid van de polder om een unieke eenheid te creëren tussen wonen, water en natuur. Zij gebruiken innovatieve technieken en slimme toepassingen om klimaatadaptief te bouwen. Door het plangebied kronkelt een groenblauwe ecologische structuur die een forse bijdrage levert aan een gezonde microklimaat voor mens en dier en aan de beleving van deze duurzame gebiedsontwikkeling. Zo ontstaat een architectonisch afwisselend, duurzaam en veilig leefgebied in een luisterrijk landschapspark vol biodiversiteit.

Benieuwd naar het laatste nieuws van Het Oosterland?

Gerben Schuurman
Senior adviseur en sectorspecialist ontwikkelaars en architecten W/E adviseurs
" Het Oosterland wordt een nieuwe, duurzame woonwijk van Mijdrecht. Een toekomstgerichte wijk met een kleine CO2-voetafdruk die past bij het Klimaatakkoord van Parijs. Een groene en klimaatadaptieve wijk met comfortabele, energieneutrale woningen van hout en ander circulaire materialen. "

Projectgegevens

Samenwerking met: Gemeente De Ronde Venen
Steden­bouw­kundige: Bureau Wissing
Landschaps­architect: Veenenbos en Bosch landschapsarchitecten
1

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

ongeveer 750 woningen
verschillende woningtypes
Mijdrecht
2022 - 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram