Het Gouden Podium

Berkel en Rodenrijs
15 dec 2022

Het Gouden Podium

Modern tuindorp

Het Gouden Podium is ontwikkeld door Kavel Vastgoed en Amvest. De ontwik­keling van deze woonwijk in Berkel en Rodenrijs is voor eigen risico uitgevoerd. Zowel voor de grond­exploitatie, als voor de vastgoed­exploitatie.

In het Gouden Podium is plek voor 413 woningen, een school voor voortgezet onderwijs en een basisschool. 89 woningen zijn bedoeld om te huren waarvan 18 sociale huurwoningen door Aegon in belegging zijn genomen.

Het Gouden Podium heeft een eigen gezicht in de Gouden Buurten. In het steden­bouwkundig plan is nadruk­ke­lijk gekeken naar het historische tuindorp. Daarbij vroeg een bestaand tuinderslint om speciale aandacht. De risico’s konden goed worden gemanaged door samen met de gemeente een plan voor omgevings­­management op te stellen.

Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Westpolder Bolwerk

Projectgegevens

Programma: 413 woningen
Samen met: Gemeente Lansingerland, Amvest, Aegon, Sweco, Riz Bouw, Urban Synergy, Van Bergen Kolpa, De Nijl Architecten
Jacco Nieuwstraten
Directeur
" In dit plan realiseren we woningen voor een hele brede doelgroep. Van vrije sector koop, middendure huur tot sociale woningbouw. Voor ieder wat wils "
Edwin Aaftink
Ontwikkelingsmanager Amvest
" Een project van deze omvang en complexiteit vraagt om een goede samenwerking en bundeling van krachten tussen gemeente, ontwikke­laars, belegger en bouwers. En dat doen we op een prettige manier. "
400 woningen
20+ Woningtypes
Berkel en Rodenrijs
2015 - 2023

Projectontwikkeling op vier pijlers

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram