Gouden Uil

Berkel en Rodenrijs
15 dec 2022

Gouden Uil

Balans tussen eenheid en variatie

De Gouden Uilbuurt maakt onderdeel uit van de Gouden Buurten: een goed doordachte wijk waar sloten, singels, een gracht en volop groen de sfeer bepalen. Veel groen en fijne speelplekken maken het een kindvriendelijke wijk. Bij alles is goed nagedacht over functie en beleving.

De Gouden Uilbuurt is een buurt uit een oud-Hollandse serie, gemoedelijk en sfeervol. De huizen zijn er gebouwd in de jaren dertig stijl. Als uitgangspunt is gekozen voor een traditioneel Hollands huis; het huis met puntdak, dat elk kind nog steeds tekent. In deze wijk staan prachtige twee-onder-eenkapwoningen en vrijstaande villa's, die helemaal aansluiten bij de woonwensen van vandaag.

De ontwikkeling voorziet in 500 woningen die door vier architecten­­bureaus zijn ontworpen, alle met een knipoog naar de Haagse school: waardevast en tijdloos door het materiaalgebruik en de stijl. De kracht van de Gouden Buurten is de eenheid van de variatie, die ook in de Gouden Uilbuurt herkenbaar aanwezig is. Eenheid en variatie klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat maakt dat iedere woning helemaal eigen is en je op elke straathoek dezelfde sfeer inademt. De detaillering maakt de woningen echt af. De kwaliteit zit in de details zoals de forse kappen, fraaie kozijnen, luifeltjes en bijzondere kopgevels.

Kavel Vastgoed en Amvest ontwikkelden en realiseerden de Gouden Uil van A tot Z. Van het bouwrijp maken van de grond tot het bouwen van de woningen.

Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Westpolder Bolwerk

Jenmy Vonk
Projectontwikkelaar
" De Gouden Uilbuurt kenmerkt zich door een uitgekiende afstemming van ontwerp openbare ruimte en woningontwerp waardoor deze elkaar geweldig versterken. "
Claudia Vostrovsky
Architect
" Het is een prachtige groene omgeving, waar het niet te druk is en waar geen extreme moderne vormen de boven­toon voeren. Het is gewoon een goede, gezellige buurt. Daarom vind ik het ook zo leuk om hier te mogen ontwerpen. "

Projectgegevens

Programma: 500 woningen
Samenwerking met: Gemeente Lansingerland
Samenwerkings­partner: Amvest
Architect: Van Manen, PBV Architecten, RPHS Architecten, Schippers Architecten BNA
Marketing- en communicatie­adviseur: Meyson, Voll Communicatie
Bouwfysisch- en installatie-adviseur: Mabutec, Wolf + Dikken
Constructeur: Hopman, Broersma
Bouwkundige aannemer: Van Mierlo, ERA Contour
Civiel-technische aannemer: Boskalis, Sweco
1

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

500 woningen
20+ Woningtypes
Berkel en Rodenrijs
2006 - 2018
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram