De Gouden Uil

Berkel en Rodenrijs
15 dec 2022

De Gouden Uil

Karakter en kindvriendelijk

De Gouden Uilbuurt is een buurt uit een oud-Hollandse serie, gemoedelijk en sfeervol. De huizen zijn er gebouwd in de jaren dertig stijl.

De ontwikkeling voorziet in 500 woningen die door vier architecten­­bureaus zijn ontworpen. Allemaal in die typische Hollandse stijl. Maar wel met alle comfort van nu.

Kavel Vastgoed en Amvest ontwikkelden en realiseerden de Gouden Uil van A tot Z. Van het bouwrijp maken van de grond tot het bouwen van de woningen.

Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Westpolder Bolwerk

Projectgegevens

Programma: 500 woningen
Samen met: Gemeente Lansingerland, Amvest, Boskalis, Sweco, Van Manen, PBV Architecten, RPHS Architecten, Schippers Architecten en Van Mierlo
Jenmy Vonk
Projectontwikkelaar
" De Gouden Uilbuurt kenmerkt zich door een uitgekiende afstemming van ontwerp openbare ruimte en woningontwerp waardoor deze elkaar geweldig versterken. "
Claudia Vostrovsky
Architect
" Het is een prachtige groene omgeving, waar het niet te druk is en waar geen extreme moderne vormen de boven­toon voeren. Het is gewoon een goede, gezellige buurt. Daarom vind ik het ook zo leuk om hier te mogen ontwerpen. "
500 woningen
20+ Woningtypes
Berkel en Rodenrijs
2006 - 2018

Projectontwikkeling op vier pijlers

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram