De Gouden Harp

Berkel en Rodenrijs
17 nov 2022

De Gouden Harp

Karaktervol en exclusief wonen

De Gouden Harp is het deelplan tussen het Gouden Hart, de Gouden Uil en de Randstadrail. Hier zijn ca. vierhonderd woningen gerealiseerd, waaronder koop- en huurwoningen en een twintigtal zorgwoningen. Het plan voorziet ook in een basisschool, een BSO en een grote, groene speelplek.

De Gouden Harp ziet eruit als de natuur­lijke uitbreiding van het oude dorp met extra aandacht om juist de kleinschaligheid intact te houden. De singels en de grachten dragen bij aan de sfeer van gemoedelijkheid. De buurt kenmerkt zich door de royale opzet en aanwezigheid van charmante straatjes, singels, veel ruimte voor groen, bruggetjes en grachten. Het parkeren is zoveel mogelijk uit het straatbeeld ontworpen waardoor de autoluwe straatjes een sfeervolle uitstraling hebben.

Eigen identiteit met oog voor duurzaamheid

Afwisseling in de architectuur zorgt ervoor dat elke woning een geheel eigen en herkenbare identiteit heeft. Dit komt vooral door de detaillering aan de woningen en keuze van materialen tot uiting. Naast aandacht voor detail is duurzaamheid ook belangrijk in de Gouden Harp. Zo hebben alle woningen een bodemwarmtepomp en zijn gasloos opgeleverd. Het openbaar gebied in de Gouden Harp heeft een uitgekiend water- en bodemsysteem. Het regenwater wordt lokaal gebufferd en langzaam in de grond geïnfiltreerd. Op deze wijze wordt wateroverlast en uitdroging van de grond voorkomen.

Vernieuwend zorgconcept

In de Gouden Harp is ruimte gecreëerd voor Het Westpolderhuis. Een huis dat speciaal ontworpen is op de wensen en behoeften van dementerende ouderen. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg en een grote gemeenschappelijke tuin. Het Westpolderhuis is een van de 87 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. De bewoners wonen in een zelfstandige studio met eigen badkamer en kitchenette. Sociaal geïntegreerd, betaalbaar voor iedereen en biedt ca. 20 bewoners een veilige, vertrouwde en sociale omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan.

Kindvriendelijk en alles binnen handbereik

De Gouden Harp is tevens een heel kindvriendelijke buurt. Dit bracht met zich mee dat naast de woningen een basisschool, een BSO, een gymzaal en diverse mooie groene speelplekken niet mochten ontbreken. Met winkelcentrum het Gouden Hart om de hoek zijn veel voorzieningen binnen handbereik. En met de Randstadrail nabij liggen Rotterdam en Den Haag op tien minuten reisafstand.

Ontwikkelingscombinatie Gouden Buurten CV (Amvest en Kavel Vastgoed) heeft de woningen en de openbare ruimte voor eigen risico, een BSO en een grote, groene speelplek ontwikkeld en gerealiseerd.

Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Westpolder Bolwerk

Jenmy Vonk
Projectontwikkelaar
" Het doel is om een mooie, tijdloze wijk te maken met een dorps karakter. "

Projectgegevens

Programma: 413 woningen waaronder sociale appartementen, eengezinswoningen, 2-onder-1 kapwoningen en vrijstaande villa’s
Samenwerking met: Gemeente Lansingerland
Samenwerkings­partner: Amvest
Architect: Claudia Vostrovsky i.s.m. Schippers Architecten BNA
Steden­bouw­kundige: Henk Reijenga
Landschaps­architect: PAD Landscape
Marketing- en communicatie­adviseur: Voll Communicatie, De firma Stek
Bouwfysisch- en installatie-adviseur: Wolf+Dikken
Constructeur: IMd
Bouwkundige aannemer: Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling
Civiel-technische aannemer: Boskalis, Sweco
4

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

Vernieuwend zorgconcept

In de Gouden Buurten is ruimte gecreëerd voor Het Westpolderhuis. Een huis dat speciaal ontworpen is op de wensen en behoeften van dementerende ouderen. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg en een grote gemeenschappelijke tuin.

Het Westpolderhuis is één van de 87 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. De bewoners wonen in een zelfstandige studio met eigen badkamer en kitchenette. Sociaal geïntegreerd, betaalbaar voor iedereen en biedt ca. 20 bewoners een veilige, vertrouwde en sociale omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan.

Meer over gezondheid en welzijn >
413 woningen
Meerdere woningtypes
Berkel en Rodenrijs
2015 - 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram