Op ’t Zand

Ridderkerk
15 dec 2022

Op ’t Zand

Duurzaam wonen

De gemeente Ridderkerk wilde uitbreiden met een nieuwe, duurzame wijk. Kavel Vastgoed won de prijsvraag met een plan voor 52 woningen die fraai aansloten bij de sfeer en de uitstraling van de bestaande bouw en vol inzetten op duur­zaam­heid. 37 woningen hebben een EPC van 0 en 15 woningen zijn Nul op de Meter (NOM) woningen.

Schippers Architecten maakte het stedenbouwkundige plan en ontwierp diverse woningtypen: rijwoningen, twee onder één kap woningen, villa’s en vier vrijstaande dijkwoningen waarmee de wijk aansluit bij het historische Midden Molendijk.

Op ’t Zand is de eerste gasloze wijk in Ridderkerk. Een plan om het gebruik van grondstoffen te beperken is door ons gemaakt, in nauwe samenwerking met de gemeente en de aannemer.

Op een wooninspiratieavond konden de bewoners hun woonwensen kenbaar maken. In co-creatie met de architect en andere partijen keken zij naar de haalbaarheid van hun wensen.

Projectgegevens

Programma: 52 energieneutrale woningen
Samen met: Gemeente Ridderkerk, Van Mierlo Bouwprojecten, Schippers Architecten, Eteck
Jacco Nieuwstraten
Directeur
" Op ’t Zand wordt de duurzaamste nieuwbouwbuurt van Ridderkerk en de eerste buurt die volledig gasloos wordt gebouwd. Dat was vanaf het begin de inzet. "
Marco Oosterwijk
Wethouder gemeente Ridderkerk
" Met de transformatie van dit voormalige terrein van transport- en kraanbedrijf A. Hak tot luxe woonwijk, voegt ‘Op het Zand’ een hoogwaardig en fraai woonmilieu toe aan Ridderkerk. "
52 woningen
4 Woningtypes
Ridderkerk
2019 - 2021

Projectontwikkeling op vier pijlers

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram