Noorderstaete

Berkel en Rodenrijs
15 dec 2022

Noorderstaete

Natuurinclusieve transformatie

Het landelijk karakter staat centraal in deze kleinschalige en exclusieve ontwikkeling langs de Noordersingel in Berkel en Rodenrijs. Op de plekken waar tot voor kort kassen stonden, komen nu zeven luxe, vrijstaande woningen in een bestaand dorpslint.

Biodiversiteit is de rode draad geweest in de ontwikkeling. De woningen en de directe omgeving zijn natuurvriendelijk gemaakt door goed na te denken over de beplanting en het gebruik van nest­kasten. De grond is niet overal even hard wat het landelijk karakter nog eens versterkt en waardoor het regenwater eenvoudig kan worden ver­werkt.

De woningen zijn voorzien van indivi­duele bodemwarmtepompen en zonne­panelen.

Projectgegevens

Programma: 7 vrijstaande woningen mét natuurinclusief erfgebied
Samen met: Schippers Architecten, PAD landscape, ThuisinBouwen en Gemeente Lansingerland
Albert Vogels
Projectontwikkelaar
" Een klein maar ó zo fijn project met oog voor een prettige woonomgeving voor de toekomstige bewoners. Een parel van hoge kwaliteit in Berkel. "
Nina Ravestein
Oprichter PAD landscape
" Elk seizoen geeft een prachtige aanblik door het spel van kleurveranderingen en een unieke sound – het ruisen van de bladeren, en het gezang van de vogels. Mens en dier leven in harmonie met elkaar samen. "
7 woningen
6 Woningtypes
Berkel en Rodenrijs
2021 - 2023

Projectontwikkeling op vier pijlers

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram