Noorderstaete

Berkel en Rodenrijs
15 dec 2022

Noorderstaete

Natuurinclusieve transformatie

Het landelijke karakter staat centraal in deze kleinschalige en exclusieve ontwikkeling langs de Noordersingel in Berkel en Rodenrijs. Op de plek waar tot voor kort kassen stonden, worden 2e helft 2023 zeven luxe, vrijstaande woningen opgeleverd passend in het authentieke dorpslint.

Biodiversiteit is de rode draad geweest voor deze duurzame ontwikkeling. De woningen en de directe woonomgeving zijn natuurvriendelijk gemaakt door goed na te denken over de beplanting en het gebruik van nest­kasten voor mussen en zwaluwen. Het woonerf is niet overal verhard wat het landelijk karakter verder versterkt en waardoor het regenwater eenvoudig kan worden opgevangen en vertraagd kan worden afgevoerd.

De toekomstbestendige woningen zijn voorzien van indivi­duele bodemwarmtepompen en zonne­panelen.

Albert Vogels
Projectontwikkelaar
" Een klein maar ó zo fijn project met oog voor een prettige woonomgeving voor de toekomstige bewoners. Een parel van hoge kwaliteit in Berkel. "
Nina Ravestein
Oprichter PAD landscape
" Elk seizoen geeft een prachtige aanblik door het spel van kleurveranderingen en een unieke sound – het ruisen van de bladeren, en het gezang van de vogels. Mens en dier leven in harmonie met elkaar samen. "

Projectgegevens

Programma: 7 vrijstaande woningen mét natuurinclusief erfgebied
Samenwerking met: Gemeente Lansingerland
Architect: Schippers Architecten
Landschaps­architect: PAD landscape
Marketing- en communicatie­adviseur: Sterke Taal B.V.
Bouwkundige aannemer: ThuisinBouwen
1

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

7 woningen
6 Woningtypes
Berkel en Rodenrijs
2021 - 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram