Molenhof

Mijdrecht
5 dec 2022

Molenhof

Herontwikkeling leegstaande passage

Samen met Hoogvliet hebben wij de plek van de Molenhofpassage in het centrum van Mijdrecht een facelift gegeven. De passage stond al lang leeg. Nu zijn er acht appartementen en twee penthouses gerealiseerd. Samen met een winkel, een supermarkt en voldoende parkeerplekken.

Eerst hebben we gekeken naar het kleinschalige en charmante karakter van de Dorpsstraat en de Kerkstraat. Het nieuwe gebouw past naadloos bij de structuur en de uitstraling van het centrum.

De woningen zijn risicodragend door ons ontwikkeld. Met aandacht is dan ook gekeken naar de fiscale leverings­structuur. Sowieso kan het aantrekke­lijk zijn om gebruik te maken van de fiscale know how van Kavel Vastgoed.

In de bodem werden enige archeo­lo­gische vondsten gedaan, afkomstig uit de middeleeuwen. De vondsten zijn inmiddels in de Hoogvliet te zien. De slappe veengrond werd eerst uit­gebreid onderzocht. Samen met Sweco en RvB is de grond uiteindelijk verstevigd. Het parkeerterrein is onderheid.

Projectgegevens

Programma: 12 appartementen, 2 winkels, 1 supermarkt 1.800m²
Samen met: Hoogvliet Beheer, Gemeente De Ronde Venen, Groosman en partners, Zonneveld, Visietech, RvB Groep, Sweco, en VUHBS
Floris van Wissen
Projectdirecteur
" In een prettige samenwerking hebben Hoogvliet en Kavel een hele mooie binnenstedelijke ontwikkeling gerealiseerd. "
Riny Kouwer
Directeur Hoogvliet
" Prachtig om te zien dat een “rotte kies” in het centrum na 15 jaar eindelijk is getransformeerd naar een levendig stukje Mijdrecht. Een echte verrijking voor het centrum! "
12 woningen
6 Woningtypes
Super./ winkels 180 m²
Mijdrecht
2015-2018

Projectontwikkeling op vier pijlers

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram