Emmastaete

Poortugaal
15 dec 2022

Emmastaete

Het hart van Poortugaal

Emmastaete omvat 26 luxe appartementen, winkels, een horecagelegenheid en een gezondheidscentrum welke perfect passen in de sfeer van de oude dorpskern, het hart van Poortugaal in de gemeente Albrandswaard. Het is gelegen aan de Waalstraat, Emmastraat en het achterliggende plein en is het schitterende sluitstuk van de ontwikkeling van een eigentijds centrum. Wonen in Poortugaal is dorps wonen dicht bij Rotterdam én bij de natuur.

Uniek wonen

Binnen het appartementengebouw bestaan dertien verschillende typen. Het is een gebouw met een grote variatie in architectuurstijlen, kleuren en soorten metselwerk dat naadloos aansluit op de historische huizen in de directe omgeving. Kortom, Emmastaete voegt veel kwaliteit toe aan de dorpskern en is een echte aanwinst in en voor Poortugaal.

Duurzaam, energiezuinig en comfortabel

Elk appartement is voorzien van een eigen energiesysteem, namelijk een luchtwarmtepomp en energieomvormer. Ook zijn er naast de warmtepomp zonnepanelen op het dak aangebracht die de benodigde energie opwekken. De warmtepomp zorgt het hele jaar door voor warm kraanwater, verwarming en verkoeling. Een andere duurzaamheidsmaatregel is de warmteterugwin-unit. Tot slot hebben alle appartementen een individuele wtw-unit om energiezuinig en milieubewust te ventileren. Hiermee wordt de warmte van de binnenlucht gebruikt om koude buitenlucht te verwarmen voordat die het huis ingeblazen wordt.Floris van Wissen
Projectdirecteur
" Een prachtige mixed-use centrum­ontwikkeling, waarmee we het centrum van Poortugaal afmaken. "
Marco Goedknegt
Wethouder gemeente Albrandswaard
" De prijsvraagindiening voldeed niet alleen aan alle uitgangspunten, maar was zelfs ambitieuzer en kwam zelfs met eigen goede suggesties voor een beter plan. "

Projectgegevens

Programma: 26 appartementen, gezondheidscentrum, retail en horeca
Samenwerking met: Gemeente Albrandswaard
Architect: KOW Architecten Den Haag
Marketing- en communicatie­adviseur: Sterke Taal B.V.
Bouwfysisch- en installatie-adviseur: Adviesbureau Visietech B.V.
Constructeur: Zonneveld Ingenieurs B.V.
Bouwkundige aannemer: Van Mierlo Bouw en Ontwikkeling B.V.
1

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

26 woningen
15 Woningtypes
Winkels 750 m²
Poortugaal
2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram