De 12 Pauwen

Den Haag
15 dec 2022

De 12 Pauwen

Duurzame luxe woningen

Twaalf duurzame villa’s in de Haagse Vogelwijk vormen met elkaar de 12 Pauwen. De Vogelwijk is een wijk met een groen gezicht en een eigen architectuur (de nieuwe Haagse school). De specifieke kenmerken van deze stijl zijn goed te herkennen in de tien geschakelde en de twee vrij­staan­de villa’s aan de Sijzenlaan en de Sportlaan. Het lijkt wel alsof ze er altijd hebben gestaan.

De duurzame lat ligt hoog. Standaard heeft iedere woning een eigen bron met warmtepomp en zonnepanelen in het dak. Zodat ze nauwelijks zijn te zien. De 12 Pauwen is gasloos. De EPC is 0.0.

Projectgegevens

Programma: 12 Luxe woningen
Samen met: Bisdom Rotterdam, KOW architecten, Visietech, Bureau Broersma
Floris van Wissen
Projectdirecteur
" Wij hebben hier duurzame en comfortabele woningen op een unieke locatie in de Vogelwijk ontworpen, in een op de ‘Nieuwe Haagse School’ geïnspireerde architectuur. "
Dennis Voskuil
Architect KOW
" Deze stijl kenmerkt zich door de detaillering van het gevelmetselwerk, de grote overstekken en de erkers. De woningen sluiten hierdoor goed aan op de naastgelegen bebouwing. "
12 woningen
4 Woningtypes
Den Haag
2019 - 2020

Projectontwikkeling op vier pijlers

Integrale gebieds­ontwikkeling

Duurzaam en toekomst­bestendig

Authentieke leef- en woon­omgeving

Gezondheid en welzijn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram