Start bouw 29 woningen Gouden Harp ingeluid!

7 okt 2021

Start bouw 29 woningen Gouden Harp ingeluid!

Op woensdag 6 oktober vierden Gouden Buurten CV samen met gemeente Lansingerland, Van Mierlo Bouwprojecten BV en de toekomstige bewoners de start van de bouw van 29 woningen in de Gouden Harp. Hiermee is de bouw van de één na laatste fase van de Gouden Harpbuurt gestart.

Tijdcapsules

Samen met wethouder Jan-Willem van den Beukel, Sander Pieterse en Jenmy Vonk van Gouden Buurten CV en Maurice de Nie van Van Mierlo Bouwprojecten BV groeven de toekomstige bewoners drie tijdcapsules in om hun aanwezigheid in deze nieuwe buurt te vereeuwigen. In deze tijdcapsules zaten persoonlijke items van de toekomstige bewoners, zoals foto’s, brieven en kleine objecten met een persoonlijke betekenis. Na het ingraven van de tijdcapsules hadden de toekomstige bewoners de mogelijkheid om hun directe buren beter te leren kennen tijdens de burenborrel bij evenementencentrum ’t Manneke.

Dorpse charme en rijke detaillering

De Gouden Harp kenmerkt zich door de royale opzet en de aanwezigheid van charmante straatjes, singels, veel ruimte voor groen, bruggetjes en grachten. Er is veel variëteit in type woning, kleur baksteen en voordeuren, waardoor elke woning een geheel eigen en herkenbare identiteit heeft. De architect heeft de woningen in de Gouden Harp ontworpen volgens de klassieke Hollandse stijl met aandacht voor detaillering en materiaalgebruik. Dit zorgt voor unieke gevels en rijke geveldetails, zoals een dakgoot met groot overstek, siermetselwerk of erkers.

Duurzaam

Naast aandacht voor detail, is duurzaamheid ook belangrijk in de Gouden Harp. Zo hebben alle woningen een bodemwarmtepomp en worden alle woningen gasloos opgeleverd. Daarnaast wordt iedere woning gerealiseerd met duurzame materialen zoals houten kozijnen en een hoogwaardige kwaliteit baksteen. Ook is er in de wijk rekening gehouden met klimaatadaptieve maatregelen voor grondwater. Regenwater wordt bijvoorbeeld gebufferd en langzaam in de grond geïnfiltreerd.

Meer informatie over Gouden Buurten? Kijk dan op www.goudenbuurten.nl en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het aanbod.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram