Overeenkomst eerste 41 sociale huurwoningen Tuindershof, Pijnacker-Nootdorp

21 mei 2021

Overeenkomst eerste 41 sociale huurwoningen Tuindershof, Pijnacker-Nootdorp

Betaalbaar wonen in Tuindershof komt steeds dichterbij. Op 20 mei tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen, bouwbedrijf Waal en de ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – de overeenkomst voor de eerste 41 sociale huurwoningen. Een uniek moment.

De ontwikkelingscombinatie Tuindershof realiseert circa 475 woningen in de nieuwe wijk. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Wethouder Frank Van Kuppeveld: “Met het tekenen van deze overeenkomst wordt een belangrijke stap gezet naar meer betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp. De vraag naar betaalbare woningen is groot. Met deze overeenkomst kunnen we hier gezamenlijk beter in voorzien.”

Bijzondere samenwerking

Voor Rondom Wonen is het uniek om de eerste 41 betaalbare woningen in Tuindershof samen met andere ontwikkelaars te realiseren. Lucas de Boer, directeur Rondom Wonen: “We zijn gewend om zelf onze sociale huurwoningen te ontwikkelen. Maar door de krachten te bundelen kunnen we sneller een bijdrage leveren aan de vele betaalbare woningen die er nu nodig zijn.”

Theo van der Plas namens de ontwikkelcombinatie: “Samen maken we een nieuwe, duurzame en inclusieve woonbuurt van hoogstaande kwaliteit. De woningen liggen aan sfeervolle straatjes, groene lanen, de centrale meanderende waterloop of op een erf.”

Groene, duurzame wijk voor iedereen

Tuindershof is een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. De dorpse buurt ligt in een waterrijke en groene omgeving. Er komen ruim 600 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. In totaal komen er 240 sociale huurwoningen.

Het wordt een samenhangende, herkenbare wijk met een dorpse architectuur die gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk. De groene, duurzame inrichting nodigt uit tot ontmoeting en ontspanning zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Meer weten? Kijk op: www.nieuwbouw-tuindershof.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram