Natuurinclusieve Noorderstaete kan van start

6 dec 2021

Natuurinclusieve Noorderstaete kan van start

Met trots kunnen wij vermelden dat het project Noorderstaete, een kleinschalige, exclusieve en natuurinclusieve ontwikkeling, langs de Noordersingel in Berkel en Rodenrijs van start kan gaan. Op de plek waar nu nog kassen staan, komen straks zeven luxe, vrijstaande woningen rondom een fraai vormgegeven woonhof.

Biodiversiteit is de rode draad geweest in de ontwikkeling. De woningen – ontworpen door Schippers Architecten – en de directe omgeving zijn natuurvriendelijk gemaakt door goed na te denken over de beplanting en het gebruik van nest­kasten. Door het landelijk karakter en de toepassing van de half open verhardingen krijgt het regenwater volop ruimte om te infiltreren. PAD Landscape was vanaf het prille begin betrokken bij het ontwerp van de buitenruimte: “Elk seizoen geeft een prachtige aanblik door het spel van kleurveranderingen en een unieke sound – het ruisen van de bladeren, en het gezang van de vogels. Mens en dier leven in harmonie met elkaar samen.”

Thuis in Bouwen treft momenteel de voorbereidingen om de sloop en nieuwbouw te kunnen starten. Wij wensen hen en de kopers een prettig uitvoeringstraject toe.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram