Gouden Singel van start

1 jul 2021

Gouden Singel van start

Op 30 juni is de realisatieovereenkomst ondertekend door Wethouder Jan-Willem van den Beukel (gemeente Lansingerland), directeur projecten Leonore Reijnen van Amvest en directeur Jacco Nieuwstraten van Kavel Vastgoed (namens Ontwikkelcombinatie Westpolder/Bolwerk) voor de eerste 151 woningen van het nieuwe deelplan Gouden Singel. Al sinds de vaststelling van het Masterplan werken gemeente en ontwikkelaars nauw samen in zogenaamde deelplanontwikkelingen die gezamenlijk goed zijn voor zo’n 3.000 woningen, nieuwe infrastructuur en voorzieningen.

Voor de Gouden Singel – het nieuwe en voorlaatste deelplan – wordt teruggegrepen op de bestaande, oude polderstructuren. Precies wat de gemeente Lansingerland voor ogen heeft: wijken en buurten met een dorps karakter, wat past bij de ambitie van deze gemeente, onderstreept wethouder Van den Beukel. “We hebben de plicht en de opdracht om nieuwe woningen te bouwen. Die opgave markeren we vandaag met onze handtekeningen.” De Gouden Singel kent een heel eigen bijzonderheid: de wijk grenst direct aan park Randbolwerk. Dit park wordt bovendien de verbinding tussen Gouden Podium en Gouden Singel. Ondertekenaars Reijnen en Nieuwstraten kijken namens de ontwikkelcombinatie met tevredenheid naar de nog te bouwen wijk. “De Gouden Singel is een plan waar groen, water en de woningen elkaar versterken. We hebben de lat hoog gelegd, met veel ambitie en het is een wijk geworden waar de nieuwe bewoners jarenlang en met heel veel plezier kunnen wonen.”

De Gouden Singel krijgt eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen met elk een eigen herkenbare identiteit. Typerend voor de Gouden Buurten is de prominente aanwezigheid van water en de mogelijkheid ‘je eigen woning  te beschrijven’ door middel van de kleur van de baksteen en de  kleur van de dakpannen. De prijzen van woningen zijn vanaf ca. € 450.000,-. De verkoop start naar verwachting einde dit jaar.

Meer lezen? Klik op https://www.goudenbuurten.nl/de-gouden-singel-de-nieuwe-groene-wijk-van-de-gouden-buurten/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram