Feestelijke start bouw Gouden Singel

16 mei 2023

Feestelijke start bouw Gouden Singel

Op woensdag 10 mei vierden Gouden Buurten II CV samen met gemeente Lansingerland, Van Mierlo Bouwprojecten BV en de toekomstige bewoners de start van de bouw van 72 woningen van fase 1A in de Gouden Singel. Hiermee is de bouw van de eerste fase van de nieuwste buurt, de Gouden Singel, gestart.

Tijdcapsules
Na een welkomstwoord door Sander Pieterse (projectdirecteur Kavel Vastgoed) en een toelichting door een van de architecten en de aannemer, groeven de toekomstige bewoners een persoonlijke tijdcapsule in bij hun eigen perceel om hun aanwezigheid in deze nieuwe buurt te vereeuwigen. In deze tijdcapsules zaten persoonlijke items, zoals foto’s, brieven en kleine objecten met een persoonlijke betekenis. Na het ingraven van de tijdcapsules maakten de toekomstige bewoners nader kennis met hun directe buren tijdens de burenborrel bij evenementencentrum ’t Manneke. Deze burenborrel werd ingeluid door wethouder Simon Fortuyn, die iedereen van harte welkom heette in de Gemeente Lansingerland.

Dorpse charme en weids uitzicht
De Gouden Singel kenmerkt zich door de royale opzet waarbij de oude polderstructuren worden behouden. Hierdoor is er veel ruimte voor groen en water, maar zijn er ook lange zichtlijnen langs bijvoorbeeld de Louis d’Orlaan. In de Gouden Singel woon je in verschillende sferen: intieme dorpse straatjes worden afgewisseld door weidse uitzichten over water en wuivend riet.

Er is veel variëteit in type woning, kleur baksteen en voordeuren, waardoor elke woning een eigen en herkenbare identiteit heeft. De architecten hebben de woningen in de Gouden Singel ontworpen volgens de klassieke Hollandse stijl met aandacht voor detaillering en materiaalgebruik. Dit zorgt voor unieke gevels en rijke geveldetails, zoals een dakgoot met groot overstek, siermetselwerk of erkers.

Een duurzame ontwikkeling
Bijzonder in de Gouden Singel is dat er bij alle woningen een bodemwarmtepomp aanwezig is én bijna iedere woning is uitgerust met zonnepanelen. Daarnaast is er bij het ontwerp van de openbare ruimte veel aandacht besteed aan beweging en groen. Zo bereik je bijvoorbeeld binnen vijf minuten het fijne Randbolwerk of de Groenzoom. Hier maak je een lekker hardlooprondje of wandel je mooi langs het water met de hond.

Interesse in een nieuwbouwwoning van de Gouden Singel fase 1A? Er zijn nog drie woningen beschikbaar! Kijk op www.goudenbuurten.nl/aanbod.

Gouden Buurten is een langdurige integrale gebiedsontwikkeling van Amvest en Kavel Vastgoed.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram