Eerste paal voor 72 nieuwe woningen in fase 1c van Tuindershof, Pijnacker-Nootdorp

8 mrt 2022

Eerste paal voor 72 nieuwe woningen in fase 1c van Tuindershof, Pijnacker-Nootdorp

Er komen weer nieuwe woningen bij in de duurzame wijk Tuindershof. Vandaag sloeg wethouder Frank van Kuppeveld samen met Peter Immers van de ontwikkelingscombinatie Tuindershof, Lucas de Boer van woningcorporatie Rondom Wonen en Johan Krijgsman van Waal de eerste paal voor de 46 woningen en 26 sociale huurappartementen in fase 1c van Tuindershof. Een mooie uitbreiding van de inclusieve en klimaatadaptieve woonwijk.

Tuindershof is een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. Fase 1c bestaat uit 72 woningen. Er komen rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen, sociale huurappartementen en vrijstaande woningen. Het wordt een inclusieve, herkenbare wijk met dorpse architectuur en een grote variëteit aan woningen. De eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren sluiten prachtig aan bij de bestaande bebouwing in Pijnacker-Nootdorp.

Slimme waterberging

De openbare ruimte verbindt de verschillende delen van de wijk met elkaar. De Meander met veel groen en water is het hart van de wijk. Er wordt gewoond aan het water, in het midden ligt een avontuurlijk speeleiland en langs de kronkelende waterpartij meandert een vlonderpad over de ecologische oever. Het zorgt voor verbinding met bestaande ecologische structuren.

Bouw gereed in 2024

In Tuindershof komen in totaal 640 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. De ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – realiseert circa 475 woningen in de nieuwe wijk. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Een belangrijke bijdrage aan de betaalbare woningvoorraad. De bouw van de totale wijk moet in 2024 klaar zijn.

Meer weten? Kijk op: www.nieuwbouw-tuindershof.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram