Eerste bewoners krijgen sleutel in Tuindershof, Pijnacker-Nootdorp

3 mrt 2022

Eerste bewoners krijgen sleutel in Tuindershof, Pijnacker-Nootdorp

Op 28 februari overhandigde wethouder Frank van Kuppeveld de sleutel aan de trotse kopers van de eerste opgeleverde woning in Tuindershof: een prachtige eengezinshoekwoning aan een groene laan. Een mooi moment in de realisatie van deze duurzame woonwijk met een diversiteit aan koop- en huurwoningen. Het begin van een inclusieve en klimaatadaptieve buurt.

Tuindershof is een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. De eerste fase bestaat uit 76 vrije sectorwoningen (eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen) en 41 sociale huurappartementen van woningcorporatie Rondom Wonen.

Divers woningaanbod

De dorpse buurt ligt in een waterrijke en groene omgeving. Er komen 640 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. De ontwikkelingscombinatie Tuindershof – bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed – realiseert circa 475 woningen in de nieuwe wijk. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Een belangrijke bijdrage aan de betaalbare woningvoorraad. De bouw van de totale wijk moet in 2024 klaar zijn.

Klimaatbestendige wijk

Tuindershof is een duurzame en inclusieve woonbuurt van hoogstaande kwaliteit. Het wordt een samenhangende, herkenbare wijk met een dorpse architectuur die past bij Pijnacker-Nootdorp en gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk.

In de natuurvriendelijke woonwijk is veel ruimte voor natuur en een hoge biodiversiteit. De Meander met veel groen en water vormt het hart van de wijk en verbindt bestaande ecologische structuren. Deze hoofdwatergang geeft de mogelijkheid om te variëren in peilen voor berging van water, bijvoorbeeld bij een extreme piek in waterval. Duurzame warmte is een essentieel onderdeel. Alle woningen worden aangesloten op een collectief warmtesysteem en krijgen ieder een eigen warmtepomp.

Video: https://lnkd.in/eYg9jVdq

Meer weten? Kijk op: www.nieuwbouw-tuindershof.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram