38 nieuwe sociale huurwoningen Tuindershof opgeleverd

14 mrt 2024

38 nieuwe sociale huurwoningen Tuindershof opgeleverd

De ontwikkelcombinatie Tuindershof heeft op 13 maart 38 nieuwe sociale huurappartementen opgeleverd aan woningcorporatie Rondom Wonen. Het nieuwe woongebouw maakt deel uit van het nieuwbouwproject Tuindershof fase 2 en ligt aan de Tuindersweg in Pijnacker.

Grote vraag naar betaalbaar wonen

Het verheugt wethouder Frank van Kuppeveld dat er weer een aantal betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp is bijgekomen. "Hier is een grote behoefte aan". Het betreft hier 38 driekamerappartementen met een goede ligging in de wijk. Architect Job Beerthuizen van Architectenbureau Van Manen heeft een mooi ontwerp voor het woongebouw gemaakt. Aannemer Waal Bouw uit Vlaardingen was verantwoordelijk voor de bouw.

Lucas de Boer, directeur Rondom Wonen, bemerkt die grote behoefte aan betaalbare huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp. "Deze appartementen zijn betaalbaar voor bijvoorbeeld de onderwijzer of politieagent die starter is op de woningmarkt. Ook bij senioren, die nu vaak nog in een eengezinswoning met trappen wonen en die een bovenverdieping eigenlijk niet meer nodig hebben, bestaat vraag naar dit soort appartementen". De Boer is blij dat de bouw sneller is verlopen dan gepland en hij is zeer te spreken over de vormgeving van het gebouw.

Samenwerking

Ontwikkelcombinatie Tuindershof bestaat uit BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectontwikkeling en Kavel Vastgoed. Samen hebben wij de realisatie van deze appartementen mogelijk gemaakt in opdracht van Rondom Wonen. Met deze partners hebben wij al eerder sociale huurwoningen aan Rondom Wonen geleverd en we zijn in gesprek over een vervolgontwikkeling van sociale huurwoningen in fase 3 van Tuindershof.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram